Qui som?

TRIO SEKRETS 

El Trio Sekrets deu el seu nom a la part de l'orgue anomenada "el secret". 

El trio ha estat convidat per actuar en nombrosos cicles d'Orgue del país: Cicle Orgues Històrics de Catalunya, Els Orgues de Ponent i del Pirineu, Cicle d'Orgue del Matarranya (Aragó) , Cicle d'Orgue de Benissa i Alacant, i el 2104, quatre concerts realitzats dins del Ciclo de Órganos Históricos de la Provincia de Albacete.

Cal destacar la seva actuació amb orgues històrics emblemàtics del període barroc, conservats intactes, com el de Sant Llorenç de Morunys (Barcelona) i Montblanc (Tarragona), del període romàntic com El Pla de Santa Maria i Berga, i recentment els orgues històrics de Férez i El Bonillo, entre d'altres. El trio també ha actuat per la inauguració d'orgues de nova construcció, com en el cas de l'instrument de grans dimensions Organum Optimum del conegut orguener Gerard Grenzing, amb una presentació en el mateix taller abans del seu trasllat a Corea del Sud. 

El trio Sekrets es va fundar el 2008 per l'Olga Miracle , en Joan Codina Vila i l'organista Hèctor París. Junts van editar el CD Susse Stille - Dolça calma amb la integral de les nou àries alemanyes de Händel , produït per la Fundació Tekhnikós -fundació especialitzada en la unió de projectes artístics i tecnològics-, dins del projecte Espais Sonors de Verdú: l'enregistrament tenia per finalitat reproduir de forma fidedigna l'acústica de l'església on va ser gravat i es va realitzar sota la direcció de l'enginyer acústic Manuel de Sanz. Amb presentacions en diferents localitats, el disc obté les millors crítiques en ràdio, televisió i premsa musical. 

A causa de la demanda creixent de concerts i viatges que ha de realitzar el trio, des de 2012 en Joan Castillo es va incorporar al trio com a organista i el 2018 en Jordi Membrado en pren el relleu.

El trio ofereix repertori adequat als orgues segons la seva afinació i època de construcció. Així, s'ofereix un programa per orgues afinats amb el la3 a 440 Hz amb flauta travessera moderna, i per orgues amb afinació a 415 Hz , amb traverso (flauta travessera barroca) i flauta de bec. En Joan Codina Vila és especialista en els tres instruments .
JORDI MEMBRADO AMELA, orgue

Nascut a Barcelona l’any 1983, comença els seus estudis musicals de mans de Jordi Lalanza, deixeble del mestre rus Leonid Sintsev. Guanyador del 33è Concurs de Joves Intèrprets celebrat a Vilafranca del Penedès, realitza el Grau Professional de Música en l’especialitat de piano al Conservatori Municipal de Badalona amb Lluís Pérez Molina. Ha estudiat amb mestres com Ludovica Mosca i Néstor Eidler i amb Gennady Dzubenko realitza el Màster en Interpretació Musical per l’Escola Luthier amb conveni amb la Universitat Ramon Llull. Ha assistit a nombroses classes magistrals de pianistes com Ana Guijarro, Alain Mottard, Luiz de Moura Castro, Alan Weiss, Rafael Salinas, Vladik Bronewetzky…. Ha ofert recitals en nombroses sales de Barcelona (Casa Elizalde, Escola Luthier d’arts musicals, Església de St. Gaietà de Barcelona, Església de Sta. Cecília...) Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, actualment està acabant el Grau Professional en l’especialitat d’orgue amb Maria Nacy. Ha rebut classes magistrals d’organistes com Claudio Astronio, Bernhard Marx, Hans Leenders, Enrico Viccardi, Montserrat Torrent, Michael Radulescu i Gustav Auzinger.OLGA MIRACLE, soprano

Nascuda a Sacramento (Estats Units), comença a estudiar piano als nou anys. Realitza els estudis musicals al Conservatori Superior del Liceu, al Conservatori de València i al Municipal de Barcelona, i obté el títol de Professora Superior de Cant, el Superior de Solfeig i Teoria de la música, el títol de Professora de Piano i el Superior de Pedagogia Musical, a més d'estudis universitaris de musicologia, traducció i filologia. Des d’aleshores desenvolupa una intensa activitat com a solista dels gèneres òpera, oratori, lied i música antiga a diversos escenaris (Auditori de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Palau de la Música, Teatre La Farándula de Sabadell...) i a cicles de concerts de prestigi internacional (Festival d’Edimburg, Festival de Cadaqués, Torroella de Montgrí, Música als Castells culturals de Catalunya, Chants Sacrés en Mediterranée, Música de las religiones del mundo de Plasencia, Semana de Música Sacra de Alicante, Cicle Els Orgues de Catalunya, Festival de Música Antiga de Barcelona). 

Només el darrer any ha cantat el paper principal de les òperes Les noces de Fígaro de Mozart, L’Elisir d’Amore de Donizetti, María de Buenos Aires de Piazzolla, Cançó d’Amor i de Guerra de Martínez-Valls, l’obra simfònica El Somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn, i ha estat solista de nombrosos oratoris (Stabat Mater de Pergolesi, Réquiem, Exsultate Jubilate i Missa de la Coronació de Mozart, Glòria i Magnificat de Vivaldi, Réquiem de Fauré, Missa Nelsson i Missa Brevis St. Joannis de Haydn...). Interessada per la música antiga, actua assíduament com a solista de conjunts amb instruments originals i criteris històrics, arreu d’Europa. És membre fundadora dels grups: Stella Splendens (música medieval), Arie Musicali (música barroca) i Massada (música sefardita). Ha estat professora de cant del Conservatori Professional de Música de Sabadell i entre els seus treballs discogràfics cal destacar el CD Cançons populars catalanes i occitanes, el CD Sardanes i cançons de Pau Sicart, el CD Alió, Morera, Toldrà, de la Renaixença al Noucentisme del segell L’Indi-Classic, i l’enregistrament d’obres per a soprano i orquestra de Mozart amb l’Orquestra Simfònica de Lvov (Ucraïna). www.olgamiracle.com

JOAN CODINA VILA, flauta travessera

Nascut a Barcelona el 1979, estudia al Conservatori de Sabadell amb Dolors Palau i Bernat Castillejo. Més tard estudia a Orléans amb Arlette Leroy-Biget. Obté el Títol Superior de Flauta Travessera, el D.E.M (Diplôme d'Études Musicales) i es gradua en Magisteri Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Com a flautista, ha col·laborat amb l'Orchestre Symphonique d'Orléans i amb diversos projectes de l'Orquestra de la UAB. Ha participat, com a músic, en espectacles de les companyies teatrals Compagnie Articule i Artessi Teatre. Interessat per la música de cambra, és cofundador i membre del quartet de flautes travesseres La Trèi i del duet Vent Acordat; i, juntament amb Olga Miracle i Joan Casals, ha tocat en el cicle Els Orgues de Catalunya 2008. Interessat per la música tradicional i popular, és membre dels grups Semproniana i Mirabèl, i ha estat membre del duet folk 932. També cal destacar la seva participació, des dels seus inicis fins a l'actualitat, a l'Orquestra de Flautes de Barcelona, i la seva col·laboració assídua amb la productora Musica Vivit en diversos projectes musicals.


Actualment és professor a l'Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat.
http://joancodinavila.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada